Česká republika se nechce zavázat k rychlému odstranění roamingu

Česko je proti urychlenému zrušení roamingu. Brusel a část zemí Evropské unie chce, aby osmadvacítka přijala odstranění poplatků za volání nebo stahování dat v cizině do jara příštího roku. Podle Česka ale tak rychlá dohoda není možná. Premiér v demisi Jiří Rusnok to bude prosazovat na dnešní a zítřejší schůzce evropských lídrů v Bruselu. Vyplývá to z českých připomínek k návrhu závěrů summitu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Telefonování (ilustrační foto)

Telefonování (ilustrační foto) | Foto: Free Digital Photos

Evropská komise chce, aby se mobilní operátoři z různých zemí spojovali do aliancí. Díky tomu by pak lidé od roku 2016 platili za používání mobilu stejně ve všech zemích Unie.

Česko se ale bojí, že operátoři kvůli tomu zdraží domácí hovory nebo stahování dat. Podle Česka je navíc nesmysl, když se Unie snaží měnit pravidla a ceny roamingu každý rok.

Návrh je součástí takzvaného telekomunikačního balíčku. Češi se nebrání jeho přijetí, ale na rozdíl od některých dalších zemí s ním nechtějí spěchat.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme