Česká spořitelna: Vyšetřování poplatků kazí pověst českých bank

Česká spořitelna se rozhodla zareagovat na právě probíhající šetření anitmonopolního úřadu ohledně bankovních poplatků. Vyšetřování Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže za podpory vlády podle spořitelny poškozuje celý bankovní sektor.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

šéf České spořitelny Jack Stack

šéf České spořitelny Jack Stack | Zdroj: ČTK

Spořitelna se na vyšetřování rozhodla zareagovat dopisem, který zaslala antimonopolnímu úřadu, ministru financí, guvernérovi centrální banky, premiérovi a místopředsedovi vlády pro ekonomiku.

Obsah dopisu shrnuje mluvčí České spořitelny Klára Gajdušková: "Za prvé vítáme zahájení šetření antimonopolního úřadu, protože očekáváme, že se debata posune od nepodložených obvinění a populistických tezí k faktům a transparentnosti, za druhé jsme plně připraveni nabídnout pomoc při vyšetřování, protože se cítíme být odpovědnou součástí obchodní komunity v České republice, a za třetí apelujeme na antimonopolní úřad, aby jednal rychle, a připomínáme, že spravedlnost, která přichází pozdě, ani není spravedlností, a to se samozřejmě týká i bank, které jsou součástí vyšetřování."

Přesto ale podle Gajduškové vyšetřování antiponolního úřadu poškozuje bankovní sektor a i mezinárodní reputaci České republiky, protože bez jakýchkoli důkazů podrývá důvěru v banky a jejich zaměstnace. "Důvěryhodnost bankovního sektoru je podmínkou bankovnictví a stabilní bankovní sektor je zase podmínkou ekonomiky," dodává Gajdušková.

Antimonopolní úřad řeší možnou kartelovou dohodu o výši bankovních poplatků mezi Českou spořitelnou, Komerční bankou a ČSOB.

Markéta Hýlová, Ondřej Kubala Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme