Česká spořitelna chce koupit českou část Waldviertler Sparkasse. Čeká na posouzení

Česká spořitelna plánuje převzít české pobočky rakouské banky Waldviertler Sparkasse. Transakci posuzuje Úřad pro ochranu hospodářské soutěže, který o tom informoval na svých stránkách. Transakci potvrdil i mluvčí České spořitelny Filip Hrubý.

Tento článek je více než rok starý.

Praha/Vídeň (Aktualizováno: 10:56 20. 10. 2020) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká spořitelna (ilustrační foto)

Ilustrační foto | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Záměrem spořitelny je převzít české pobočky a byznys banky Waldviertler Sparkasse (WSPK CZ) a počátkem příštího roku je začlenit do sítě České spořitelny,“ uvedl mluvčí České spořitelny Filip Hrubý. Transakci musí kromě antimonopolního úřadu povolit také Česká národní banka.

Na dani z příjmu loni státu nejvíce odvedla Škoda Auto. Druhé místo žebříčku obsadila Česká spořitelna

Číst článek

Podle České spořitelny obě banky podepsaly smlouvu o smlouvě budoucí.

„Plánujeme koupit WSPK CZ jako fungující celek, tedy všechny její klienty, smlouvy, zaměstnance, know-how, pobočky či dodavatelské vztahy,“ uvedl Wolfgang Schopf, místopředseda představenstva České spořitelny.

Waldviertler Sparkasse je rakouská regionální banka z rakouské skupiny spořitelen Sparkassengruppe. V České republice působí od roku 1994, má celkem sedm poboček v jižních Čechách, na Vysočina a na jižní Moravě.

Česká spořitelna je největší bankou v Česku podle počtu klientů, kterých měla ke konci letošního pololetí 4,5 milionu. Banka měla ke konci pololetí konsolidovanou bilanční sumu 1,667 bilionu korun, proti konci loňska se zvýšila o 14,3 procenta.

Vlastníkem České spořitelny je rakouská finanční skupina Erste Group Bank, která je klíčovým hráčem na bankovním trhu střední a východní Evropy.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme