Česká spořitelna zkracuje otevírací hodiny

Klienti České spořitelny musí ode dneška počítat s tím, že jednotlivé pobočky v jejich městech už nebudou tak snadno dostupné. Jejich pracovní doba bude v průměru o hodinu kratší. Otevírat budou v devět ráno a zavírat někde už ve dvě nebo ve tři odpoledne. Podle mluvčí banky Kláry Gajdůškové není důvodem snaha spořitelny donutit klienty, aby k přepážkám chodili jen v nutných případech a využívali spíš telefon nebo služeb přímého bankovnictví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Koruny

Koruny | Foto: Jan Rosenauer

Česká spořitelna zkracuje ode dneška pracovní dobu všech svých poboček. Otevírat budou všechny v devět, mimopražské budou mít polední pauzu a zavírat budou některé dokonce už ve tři hodiny. Podle mluvčí banky Kláry Gajdůškové tak spořitelna vychází vstříc přáním klientů: "Já myslím, že to omezení není zas tak velké, pokud se podíváme na to, jak klienti chodí na přepážky, jak chodí do poboček. My jsme předtím, než jsme přistoupili k tomu kroku, než jsme tu novou pracovní dobu zavedli, tak jsme ji rozsáhle testovali na řadě míst České republiky. Ta nová otevírací doba přesně kopíruje to, jak klienti na pobočky chodí, Asi ne úplně 100 procent klientů bude touto změnou nadšeno, nicméně my jsme byli vedeni snahou obsadit ty přepážky všechny v době, kdy jsou pobočky otevřeny.

Gajdůšková odmítla, že by důvodem byla spíš snaha přimět klienty, aby na přetížené pobočky chodili jen v nejnutnějších případech a k běžným službám používali telefon či služby přímého bankovnictví. "Skutečně není za tou změnou otevírací doby nic jiného než tato snaha zkrátit čekání, abychom nemuseli nabírat nové zaměstnance, nezvyšovali náklady, které by se zase museli promítnout do cen za služby a produkty, tak jsme šli touto cestou."

Markéta Kaclová, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme