České aerolinie míří na Dálný východ

České aerolinie by mohly v budoucnu dopravovat cestující až na Dálný východ, například do Singapuru, Thajska nebo Japonska. Koncepci o fungování ČSA v příštích letech, která zahrnuje i další změny, musí vedení firmy předložit do poloviny února dozorčí radě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

letadlo ČSA

letadlo ČSA | Foto: Jan Rosenauer

Vedení ČSA věří, že se expanze nijak zvlášť nepromítne do nákladů a aerolinky budou schopny nabízet alespoň stejně tak kvalitní služby, jako dosud. "České aerolinie mají ještě pořád určitou konkurenční výhodu, a to nižší úroveň nákladů, a my tuto výhodu chceme využit," vysvětluje výkonný ředitel pro strategické plánování Jan Váňa.

Letecké společnosti, které už na Dálný východ létají, se zatím plánů ČSA neobávají. Německá Lufthansa i holandská KLM počkají, až co konkurence zákazníkům nabídne. "Jakmile přijde ČSA s novou nabidkou, tak na to určitě budeme nějakým způsobem reagovat tak, abychom zůstali konkurenceschopní," podotýká ředitel české pobočky KLM František Šilink.

ČSA musí ještě získat letadla, která třeba do Japonska doletí bez mezipřistání. "Letouny Airbus 310 jsou ve flotile poměrně dlouho a mají technická omezení," říká Váňa a doufá, že výkonnější stroje získá ČSA do poloviny příštího roku.

Viktorie Hošková, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme