České aerolinie otevřou nová spojení, hlavně na východ

Po letech omezování letecké sítě z úsporných důvodů, ohlásily České aerolinie několik nových linek, které otevřou během nadcházejícího letního letové řádu. Kromě jednoho spojení do Francie míří ostatní na východ, kde ČSA očekávají obchodní příležitosti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

ČSA

ČSA | Foto: Tomáš Adamec

„Půjde především o destinace Lvov, Doněck a Charkov na Ukrajině, ázerbájdžánské Baku nebo francouzské Bordeaux,“ upřesnila Hana Hejsková z ČSA. K dílčím změnám letového řádu bude podle ní docházet i v průběhu následujících sezón.

„Smyslem probíhajících změn je postupná proměna dopravní sítě v efektivní a flexibilní systém. Linky budeme přizpůsobovat zájmu cestujících i vývoji na jednotlivých trzích,“ uvedla Hejsková.

Výhledově český dopravce prověřuje také možnosti otevření pravidelného leteckého spojení na Střední východ anebo do regionu Střední Asie. V této souvislosti se nejčastěji mluví o Rijádu, Teheránu, Ašchabadu a Bagdádu.

Igor Maňour, Jana Zemanová, Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme