České cestovky hlásí o pět procent víc prodaných zájezdů než loni v létě

Tuzemské cestovní kanceláře prodaly v létě o pět procent více zájezdů. Oznámila to Asociace českých cestovních kanceláří a agentur. Nejpopulárnějšími letními destinacemi jsou tradičně Chorvatsko a Itálie, v leteckých zájezdech vede Řecko, Egypt a Turecko.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na pláži

Na pláži | Foto: Klára Stejskalová

Společnost Mag consulting, která se oblastí cestovního ruchu zabývá, ale uvádí, že se v Česku za prvních osm měsíců letošního roku prodal zhruba stejný počet zájezdů jako v loňském roce. Českému rozhlasu to řekl analytik cestovního ruchu z této firmy Jaromír Beránek.

„Pochopitelně velmi dobře se prodávalo Chorvatsko a Itálie a v těch leteckých destinacích je nárůst u Řecka a potom zejména španělských ostrovů,“ nastínil trendy letošní letní sezony.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na to, jak se letos v létě vyvíjel cestovní ruch, se Český rozhlas ptal analytika Jaromíra Beránka z Mag consulting

Rozdíl v uváděných počtech prodaných zájezdů podle Jaromíra Beránka vyplývá mimo jiné z toho, že asociace cestovních kanceláří sleduje především velké cestovky.

„A tam skutečně u některých je nárůst prodejů velmi výrazný. Jsou to ty cestovní kanceláře, jejichž hlavní doménou je třeba Řecko nebo Španělsko.“

„Naopak ty cestovní kanceláře, které prodávaly Egypt, zaznamenaly v převážné míře pokles,“ poznamenal analytik Mag consulting, podle nějž se letos mimořádně dobře prodávaly zájezdy "na první moment".

Pavel Polák, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme