České dálniční známky mají být k dostání na saských pumpách

Problém s dálničními známkami na cestě z německých Drážďan do České republiky by měl být vyřešen do 14 dní. Vyplývá to ze závěrů dnešní schůzky zástupců ministerstva dopravy se saskými kolegy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dálnice D8

Dálnice D8 | Foto: www.rsd.cz

Řidiče jedoucí po novém dálničním úseku z Německa do Ústí nad Labem zatím čeká nepříjemné překvapení. Na přejezdu přes hranici totiž nemají kde koupit české dálniční známky, takže jim hrozí vysoká pokuta.

Motoristé musí buď riskovat a jet deset kilometrů k prvnímu českému odpočívadlu, kde mohou známku koupit, nebo se musí vracet asi 40 kilometrů zpět do Drážďan a hledat pobočky autoklubu ADAC.

Ostudná situace by se měla po dnešním jednání úředníků změnit. "Dohodli jsme se, že na všech čerpacích stanicích na německé dálnici A17, která navazuje na českou dálnici D8, budou k dispozici české dálniční kupony, a to v plném sortimentu," potvrdil mluvčí ministerstva Karel Hanzelka.

Postupně budou známky k dispozici také na dalších čerpacích stanicích v Sasku do vzdálenosti až 50 kilometrů od hranic s Českou republikou.

"Současně na celništi Krásný les - Breitenau, což je asi čtyři a půl kilometru od státní hranice, bude zřízena mobilní buňka, kde budou mít řidiči jedoucí do České republiky poslední možnost zakoupení kuponu, k dispozici tam však budou pouze týdenní kupony," dodal Hanzelka.

České dálniční známky by mohli řidiči kupovat na německém území už za 14 dní. Technické detaily obě strany podle Hanzelky dojednají ještě příští týden.

Jitka Hanžlová, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme