České dráhy hledají 114 milionů korun

Ministr dopravy Aleš Řebíček nechá prověřit ztrátu 114 milionů korun, o které přišly České dráhy při vypořádání dluhů po bývalých jugoslávských železnicích. Na tunel v Českých drahách upozornil jako první server Aktuálně.cz. Podle něj dráhy problém dlouho neřešily a stát nakonec pověřil vymáháním stamilionového dluhu soukromou brněnskou společnost Michin.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vlak

vlak | Foto: Jan Rosenauer

Nástupnické organizace jugoslávských železnic dluh uznaly a dohodnuté peníze začaly v pořádku přicházet na účet firmy Michin. Místo, aby pak domluvenou část inkasoval stát, 114 milionů putovalo před dvěma lety na konta spřátelených společností zmíněné firmy.

Podle našich informací problém vznikl v letech 2000 až 2001, tedy v době, kdy byl ministrem dopravy v Zemanově vládě Jaromír Schling. Mluvčí nynějšího šéfa resortu Karel Hanzelka nevyloučil, že by celou záležitost nakonec mohla šetřit policie: "Je nutné zdůraznit, že pro nás je to nová informace. Pan ministr Řebíček nechá samozřejmě vše prověřit. Pokud se prokáže nějaké konkrétní personální zavinění, vyvodí z toho patřičné personální důsledky."

Milan Kopp, Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme