České dráhy letos čeká velké propouštění

České dráhy opustí letos zhruba jedna desetina zaměstnanců. Zeštíhlení se dotkne i Královéhradeckého kraje. Podle Petra Zeleného z odborového sdružení železničářů v Hradci Králové by mělo propuštění mít největší dopad v Meziměstí na Náchodsku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

železniční doprava

železniční doprava | Foto: Jan Rosenauer

Zelený k tomu doslova řekl: "Co se týče Královéhradeckého kraje, tak největší dopad, který se momentálně očekává, bude pravděpodobně Meziměstí. Je tu plánován útlum dílen pro opravu kolejových vozidel a počítá se tu se ztrátou zhruba sta pracovních míst."

Zeštíhlování personálního stavu komentoval i tiskový mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. "České dráhy letos propustí asi šest tisíc zaměstnanců. Bude se to týkat různých provozů, ať už jde o železniční stanice, depa nebo o administrativu. Depo v Meziměstí je pak jedním z míst, kde se zvažuje ukončení určité činnosti. Ta poté bude přesunuta do jiných míst tak, aby se zvýšila produktivita práce," řekl tiskový mluvčí Českému rozhlasu.

Markéta Pešková, Martin Pařízek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme