České dráhy sníží na léto ceny některých jízdenek

S příchodem léta čekají cestující na železnici změny. A to nejen v jízdních řádech, ale i v cenách některých jízdenek. České dráhy ale tentokrát překvapují a zlevňují. Slevy se podle drah zaměří hlavně na turistické skupiny nebo rodiny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pendolino na nádraží

Pendolino na nádraží | Foto: Jan Rosenauer

Levnější jízdenky mají hlavně naplnit ztrátové krajské vlaky. Proto lidé zaplatí míň především za celodenní krajskou jízdenku RegioNet. Ta bude v létě o třetinu levnější. Změny budou také u víkendové jízdenky SONE+. Její platnost se zřejmě rozšíří z víkendu na celý týden.

Změny zasáhnou i do jízdních řádů. Posilové pendolino z Prahy, které jezdí v pátek, bude nově zajíždět až do Třince. Dosud byl cílovou stanicí Bohumín.

Mluvčí Českých drah Radek Joklík potvrdil, že nový spoj nese název SuperCity Sprinter. "Celá jízdní doba je 4 hodiny a dvě minuty. Ovšem pendolino Sprinter ujede vzdálenost Praha -Ostrava v rekordním čase - dvě hodiny a 57 minut," přiblížil Joklík.

Pendolina z Prahy do Brna a Břeclavi zase budou k vybraným druhům jízdenek dávat zdarma místenky.

Nové spoje vyjedou na koleje už 14. června. Letní slevy začnou platit 21. června. Dráhy zveřejní podrobnosti dnes.

Přečtěte si také:
České dráhy dostanou mimořádné peníze na regionální spoje
České dráhy dostaly od ÚOHS rekordní pokutu čtvrt miliardy korun
České dráhy postupně sjednotí barvy svých vlaků
Policie vyšetřuje České dráhy kvůli milionovým platbám za marketing
České dráhy od prosince zvýší ceny jízdenek i zákaznických karet

Nikola Bojčev Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme