České dráhy vydaly první dluhopisy

České dráhy vydaly své první dluhopisy. Objem emise dluhopisů jsou dvě miliardy korun. Získané prostředky chce firma využít zejména k modernizaci vozidlového parku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vlak City Elefant

Vlak City Elefant | Foto: Pavel Pavlas

Podle mluvčího ČD Petra Šťáhlavského podnik potřebuje finanční prostředky na nákup nových vlaků a modernizaci stávajících souprav. "Tato emise dluhopisů má sloužit k financování modernizace vozového parku , abychom mohli zajistit kvalitní služby pro naše zákazníky," řekl Rádiu Česko.

Přehrát

00:00 / 00:00

České dráhy vydaly své první dluhopisy. Na co chce podnik získané peníze využít, přiblížil pro Rádio Česko mluvčí ČD Petr Šťáhlavský.

V současné době podle něj dráhy realizují několik projektů. "Dva nejznámější, které poběží i v příštím roce, a mohou být financovány i z těchto prostředků, je nákup velmi moderních a komfortních příměstských souprav City Elefant. Tím druhým je modernizace motorových vlaků, které slouží v celé ČR a jezdí v krajích pod názvem Regionova," přiblížil.

"Upsali jsme celou emisi v hodnotě dvou miliard korun. Takže máme k dispozici prostředky v celé plánované výši," uvedl mluvčí s tím, že emise koupili domácí investoři.

Podle něj do budoucna chtějí České dráhy vstoupit i na mezinárodní kapitálové trhy. "A chceme získat i ratingové hodnocení od mezinárodních agentur," uvedl. "Byly bychom rádi, kdyby se to podařilo do konce roku 2012," dodal.

Martina Mašková, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme