České dráhy zvýšily oproti loňsku produktivitu

O deset procent na 65,5 miliónu tun zvýšily podle předběžných čísel České dráhy přepravu nákladu za prvních devět měsíců letošního roku ve srovnání se stejným obdobím loni. Přeprava osob vzrostla zhruba o šest procent na 135 miliónů osob. Zároveň poklesl počet zaměstnanců o 3200 lidí a vzrostla produktivita práce o devět procent. V současné době dráhy zaměstnávají přibližně 85.000 osob. Podle generálního ředitele ČD Dalibora Zeleného by se měl růstový trend udržet i pro zbývající měsíce letošního roku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výkony v mezinárodní dopravě představovaly 60 procent celkových výkonů nákladní dopravy. Přepravy dodávek pro automobilový průmysl meziročně vzrostly o 50 procent.

V osobní dopravě se oproti loňskému roku zhoršila přesnost spojů o tři procentní body na 88 procent, což je způsobeno téměř dvojnásobným počtem výluk, které si vynutily práce na železničních koridorech. V říjnu se přesnost vlků zvýšila na 90 procent.

Podle Zeleného nelze promítnout letošní růst cen energie a pohonných hmot do tarifů pro příští rok.

Dráhy letos očekávají ztrátu kolem 4,6 miliardy korun, zatímco v roce 1999 činil prodělek podle předběžných údajů 3,9 miliardy korun.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme