České firmy hledají zakázky na Srí Lance. Mohou navázat na předchozí úspěchy

Čeští podnikatelé míří na Srí Lanku. Tamní vláda usiluje o zahraniční investice a Češi mají zájem o energetiku a opravy cukrovarů. Podpořit obchodní vztahy chce v ostrovní zemi i ministr zahraničí Jan Kohout.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Častý pohled Srí Lanky - badyán

Častý pohled Srí Lanky - badyán | Foto: Zuzana Hrdličková

Srí Lanka není pro české exportéry novým teritoriem, české firmy stavěly na ostrově cukrovar a svoji pobočku tam měl i Tomáš Baťa.

Na jaře jednal v Praze ministr pro ekonomický rozvoj Rajapaksa, teď jedou na Srí Lanku čeští podnikatelé, aby hledali konkrétní zakázky.

Až dosud dominoval vzájemným ekonomických vztahům cestovní ruch. Na jihu Srí Lanky je dokonce několik českých hotelů.

Srílanská demokratická socialistická republika je ostrovní stát v jihovýchodní Asii. Na území o rozloze 65 610 km2 žije téměř 22 milionů obyvatel, povětšinou Sinhálců. Nejrozšířenějším náboženstvím je buddhismus, následují islám, hinduismus a křesťanství.

Úředními jazyky jsou sinhálština a tamilština, hojně se používá ale i angličtina. Hlavní město Kotte je co do významu zastiňováno Kolombem, které je obchodním, průmyslovým i kulturním centrem země. Jako platidlo slouží srílanská rupie.

Jaromír Marek, krw Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme