České poště bude konkurovat společnost TNT Post

Vedle tradičních listonošů České pošty se u nás bude objevovat stále více pošťáků v uniformách TNT Post. Obsah jejich brašen ale nebude stejný. TNT Post se zaměří na obchodní poštu. Česko se tak stává osmou evropskou zemí, v níž začne tato holandská poštovní společnost působit.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká pošta

Česká pošta | Foto: Marián Vojtek

"Budeme se soustředit na adresné doručování directmailů, na ostatní listové zásilky nad 50 gramů, na balíkové služby a na mezinárodní poštu. Nebudeme doručovat způsobem, jak je známý dnes, tedy dnes podáte a zítra je ve schránkách. My budeme doručovat později, v rozmezí tří až čtyř dnů, ale za to levněji," říká obchodní ředitel TNT Post Martin Kučera. Konkrétní srovnání s cenami České pošty je ale podle něj obtížné.

Česká pošta se podle mluvčí Dity Václavíkové konkurence neobává: "Samozřejmě nepochybujeme o tom, že cenová výhoda si své klienty najde, ale otázka je nejenom ceny, ale i kvality, rychlosti a jistoty doručení."

Česká pošta má stále takzvanou poštovní výhradu na doručování psaní do 50 gramů. Firma za to musí zajišťovat základní poštovní služby na území celé České republiky. Podle záměrů Evropské unie by se měl poštovní trh zcela liberalizovat do roku 2009.

Jaroslav Skalický Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme