České skupině EPH hrozí až půlmiliardová pokuta. Udělit ji má EU

Energetickému a průmyslovému holdingu hrozí pokuta skoro půl miliardy korun. Společnému podniku PPF, J&T a Daniela Křetínského ji má ve středu udělit Evropská unie za to, že se před více než dvěma lety bránil antimonopolnímu vyšetřování. Informovala o tom agentura Reuters.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Evropská unie

Evropská unie | Foto: Tiskový servis Evropské komise

Společnosti proto hrozí, že bude platit až procento ročních tržeb. Firma se k tomu odmítla vyjádřit. Regulátoři Evropské unie českému Energetickému a průmyslovému holdingu vytýkají, že během třídenní kontroly z konce roku 2009 porušil povinnost podniku poskytnout jim příslušné dokumenty.

Nezablokoval účet elektronické pošty, neotevřel zabezpečené e-maily a přesměroval příchozí elektronickou poštu. Do společností ČEZ, Severočeské doly a EPH tehdy vtrhlo přes třicet pracovníků Evropské komise - zabavili mobily, zablokovali počítače, ofotili stovky dokumentů a zapečetili kanceláře. Šetření se tehdy rozjelo na základě podnětu z Czech Coalu.

Jana Zemanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme