České vánoční ozdoby odbyt mají

České ručně foukané sklěněné ozdoby se prodávají dobře. Lidé o ně mají stále zájem. Poptávka je po nich dokonce i v zahraničí. Někteří z našich výrobců se přímo specializují pouze na export.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

vánoční ozdoby

vánoční ozdoby | Foto: Rádio Praha

Největším konkurentem českým vánočním skleněným ozdobám je Čína. Jejich baňky jsou ale vyráběné strojově a tak se kvalitativně od těch našich dost odlišují. Jak nám řekl Robin Böhm obchodní ředitel BPV Leny, levné ozdoby se dělají také v Polsku. Ty ale nejsou ručně malované. "Ty naše ozdoby jsou dražší, ale je to o tom, že je to ruční práce a kty ozdoby jsou hezčí, tak když je postavíte vedle těch levných čínských, polských nebo rumunských, tak rozumně myslící zákazník si koupí český kus."

Módní jsou téměř všechny barvy včetně modré. K novým trendům však patří slaměné ozdoby s červenými stužkami. Podle Robina Böhma patří k těm nejkvalitnějším figurky dovezené až z Mexika. "Jsou o něco dražší než čínské vánoční ozdoby, které tady trh zaplavují v těch slaměných věcech, leč jsou také mnohem kvalitnější. Vyrábějí to Indiáni, ty zdobičky jsoud dělané z kukuřičné slámy, která má zkrátka a dobře větší výdrž než ta rýžová čínská."

Markéta Kaclová, Eva Hanzlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme