České zdravotnictví dostane další miliardy z Evropské unie

Ministryně zdravotnictví Dana Jurásková slíbila, že české zdravotnictví získá další miliardy z Evropské unie. Ministerstvo zdravotnictví představilo tři nové výzvy k předložení žádostí o finanční podporu pro grantové projekty ve výši 1,8 miliardy korun.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová ministryně zdravotnictví - Dana Jurásková

Nová ministryně zdravotnictví - Dana Jurásková | Foto: Tomáš Adamec

"Priority, které v čerpání evropských peněz máme, jsou zejména modernizace specializované péče, kam patří traumacentra, onkocentra, teď to budou i kardiocentra," vysvětlila ministryně zdravotnictví, kam by především měly finanční prostředky plynout.

Podle ní však ministerstvo myslí i na další projekty, které se týkají lidských zdrojů a vzdělávání. "Důležité je pro nás také sledování kvality a zlepšování prostředí pro pacienty," řekla Jurásková.

Velkou prioritou je i národní screeningový program. "Podporujeme dlouhodobé sledování populace, co se týče prevence výskytu nádorových onemocnění," dodala.

Přečtěte si také:
Krajské zdravotnictví se modernizuje - přibudou i nové sanitky
Rozhovor s ministryní zdravotnictví Danou Juráskovou

Zbyněk Zykmund, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme