Česko čeká další televizní arbitráž

Česko bude čelit další arbitráži. Investor televize TV3, společnost EMV tvrdí, že Rada pro rozhlasové a televizní vysílání loni v září neoprávněně odmítla schválit převedení vysílací licence na lucemburskou KTV, ve které chtěla EMV získat podíl. Licenci ale nakonec získala česká firma RTV Galaxie. TV3 proto nemohla vysílat a šla do likvidace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

tv3

tv3 | Foto: tv3

Jak Radiožurnálu potvrdil mluvčí EMV Joe Cook, zahraniční investor se cítí rozhodnutím rady poškozen. "European Media Ventures se připravuje na náhradu škod, které společnosti způsobila investice do české televizní stanice TV3. Na základě česko-lucemburské smlouvy o ochraně investic chce odškodnění dosáhnout přes mezinárodní arbitráž," uvedl Cook.

V prosinci bude EMV po naší zemi žádat několikanásobek své investice. Ta podle Cooka činila 15 miliónů dolarů, tedy zhruba 450 miliónů korun.

Případ by byl už druhou mezinárodní arbitráží proti České republice o údajné diskriminaci zahraničních investorů v mediálním sektoru. Tento týden totiž probíhá ve Stockholmu arbitrážní soud, který by měl určit rozsah škod za ztrátu investic CME v televizi Nova.

Martin Hromádka, Petra Steinerová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme