Česko chce vábit vybrané cizince

Chorvaté, Bulhaři a Kazachstánci - to jsou cizinci, kteří budou mít na našem pracovním trhu zelenou. Právě o odborníky z těchto zemí usiluje ministertsvo práce a sociálních věcí. Lákat je bude už od příštího pondělí pilotní projekt Legální migrace.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Škromach

Zdeněk Škromach | Foto: Stanislav Peška

Měli by obsadit ta pracovní místa, která jsou z nějakého důvodu pro naše lidi nezajímavá nebo kde by nám mohli odborníci chybět kvůli stárnutí naší populace. Na oplátku jim podle ministra práce a sociálních věcí Zdeňka Škromacha nabídneme získání trvalého pobytu ve zkrácené lhůtě.

"Výsledkem projektu by mělo být zkrácení pobytu z 10 let na 2,5 roku pro určitou vybranou skupinu, o kterou máme zájem," konstatoval Škromach.

Šanci by ze začátku mělo dostat 300 kvalifikovaných cizinců, později maximálně 1 400 lidí a rozběhnutí tohoto projektu bude stát 11 miliónů korun.

Milan Kopp Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme