Českobudějovické pivo bude v Číně chráněno proti padělání. Vyjednala to Evropská unie

Českobudějovické pivo a žatecký chmel budou v Číně chráněnými značkami. S Pekingem se na tom dohodla Evropská komise. Dohoda se týká celkem stovky potravin s chráněných zeměpisným označením.

Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivo Budějovický Budvar

Českobudějovické pivo a žatecký chmel budou v Číně chráněnými značkami (ilustrační foto). | Zdroj: Profimedia

Čína po dohodě s Evropskou komisí souhlasila, že bude na svém trhu chránit označení českobudějovické pivo a žatecký chmel.

Přehrát

00:00 / 00:00

Českobudějovické pivo bude v Číně chráněné proti padělání. Vyjednala to Evropská unie

Smlouva se týká i dalších známých evropských specialit, jako jsou španělské šumivé víno Cava, řecký sýr Feta, irská whisky nebo parmská šunka. Jde o přelomovou dohodu, která podpoří poptávku po kvalitních produktech a zabrání imitacím, jak uvedla mluvčí Evropské komise Mina Andreevová.

„Je to výhodná dohoda pro obě strany. Posílí náš obchodní vztah, pomůže zemědělskému a potravinářskému sektoru v obou regionech a stejně tak i spotřebitelům,“ dodal eurokomisař pro zemědělství Phil Hogan.

Unie bude na oplátku na evropském trhu uznávat a chránit stovku čínských delikates. Týká se to například fazolové pasty Pixian, bílého čaje Anji nebo rýže Panjin.

Dohoda ještě musí projít ratifikací. Budou-li s ní souhlasit europoslanci i unijní státy, platit by mohla začít před koncem příštího roku.

Viktor Daněk, zit Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme