Česko podporuje zavedení cel na část dovozů oceli z Číny

Česko podporuje Evropskou komisi, která zavedla cla na část dovozů oceli z Číny do Evropy. V Bruselu to řekl náměstek ministra průmyslu Vladimír Bärtl. Důvodem zavedení cel je to, že čínské firmy část produkce do Evropy vyvážejí za dumpingové ceny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Demonstrace ocelářů v Bruselu. Na snímku zástupci českých ocelářských firem

Demonstrace ocelářů v Bruselu. Na snímku zástupci českých ocelářských firem | Foto: Ondřej Houska

Za tvrdší postup vůči Číně nedávno v Bruselu demonstrovaly tisíce ocelářů, včetně těch českých. Česko ale podle náměstka Bärtla není vůči dovozům oceli z Číny tak radikální, jako některé jiné evropské země.

„Zejména k dovozům z Číny musíme ten vztah vybalancovat, protože na jednu stranu chceme udržet konkurenceschopnost evropského ocelářského odvětví, na druhou stranu je tady řada dalších průmyslových odvětví, která potřebují udržet nenarušený vztah s Čínou,“ uvedl náměstek ministra průmyslu.

Ondřej Houska Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme