Česko se chce podílet na privatizaci ve Slovinsku. Radou i investicemi

Slovinsko musí kvůli finanční krizi privatizovat. Na řadě jsou Telecom nebo slovinské polostátní banky. Česko usiluje o účast našich firem na privatizaci a nabízí zprostředkování dobrých i špatných zkušeností s privatizací. V Lublani o tom jednal předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Hamáček z ČSSD

Jan Hamáček z ČSSD | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Pokud Slovinsko bude pokračovat v cestě privatizace, tak určitě i české firmy budou mít co nabídnout,“ řekl Českému rozhlasu předseda dolní komory Parlamentu.

„Koneckonců máte zde už úspěšné příklady, kdy české firmy investovaly úspěšně ve Slovinsku. Určitě telekomunikace, strojírenství – to jsou obory, kde má naše země co nabídnout,“ míní Hamáček.

V4 zve ke spolupráci další země. Rakousko a Slovinsko

Visegrádská čtyřka je uskupení čtyř středoevropských států: České republiky, Maďarska, Polska a Slovenska ustavené roku 1991. Aktivity vzájemné spolupráce zemí V4 inicioval společný zájem zemí postkomunistického bloku o integraci mezi vyspělé západoevropské demokracie.

Členské země Visegrádské čtyřky nabízí užší vazby dalším dvěma středoevropským zemím. Snaží se o intenzivnější vztahy s Rakouskem a Slovinskem.

Jak v Lublani uvedl předseda Poslanecké sněmovny Jan Hamáček, rozšiřování Visegrádu o další členy ale v tuto chvíli ve hře není.

„Relativně nedávno Slovinsko zintenzivnilo spolupráci s Visegrádskou čtyřkou. To si myslím, je velmi dobrý koncept, abychom V4 z hlediska spolupráce ještě rozšířili ještě o země, jako je Slovinsko nebo Rakousko,“ řekl Jan Hamáček.


Zvětšit mapu

mkp, Martin Ježek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme