Česko si samo rozhodne o dostavbě Temelína, říká ministr Kuba

Spolková země Dolní Rakousy vydá odmítavé stanovisko k rozšíření Jaderné elektrárny Temelín. Důrazně protestujeme proti uvedení třetího a čtvrtého bloku do provozu, oznámil zemský rada Stephan Pernkopf, který má v tomto rakouském regionu na starost posuzování vlivu dostavby české elektrárny na životní prostředí.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jaderná elektrárna Temelín

Jaderná elektrárna Temelín | Foto: Filip Jandourek

Podle ministra průmyslu a obchodu Martina Kuby Česká republika přislíbila Rakousku i Německu veřejné projednání dostavby Temelína.

„Po umístění tohoto jaderného zdroje, pokud splní veškeré bezpečnostní normy a veškeré zákonné parametry a mezinárodní parametry, tak je na rozhodnutí České republiky a my budeme dále v tom jednání pokračovat. Takže to prohlášení já vnímám jako určitou dlouhodobou aktivitu některých rakouských politiků vyjadřovat se takto k dostavbě Jaderné elektrárny Temelín,“ řekl Martin Kuba.

Doplnil, že jeho ministerstvo chce vést komunikaci s Rakouskem a Německem velmi vstřícně.

Jaroslav Skalický, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme