Česko zřejmě nebude muset Nomuře vyplatit 40 miliard

Česká republika s vysokou pravděpodobností nebude muset zaplatit 40 miliard korun za prohranou Londýnskou arbitráž. Řekli to dnes právní zástupci českého státu, když zveřejnili český překlad rozhodčího řízení. V něm dali soudci za pravdu třem z osmi bodů obžaloby, kterou proti českému státu podala dceřiná společnost japonské banky Nomura - firma Saluka. V další fázi řízení se teď bude vyjednávat o konkrétní částce, kterou Saluka dostane.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

IPB

IPB | Foto: Jan Rosenauer

"V následujících fázích arbitráže hodláme uplatnit řadu silných argumentů proti Saluce, když se bude debatovat o výpočtu náhrady škody," řekl vedoucí české části právníků Ondřej Sekanina a doplnil, že veřejnost s těmito argumenty nyní nemůže seznámit, neboť nechce, aby se o nich předem dozvěděli právníci Nomury.

Věří však, že se právníkům zastupující český stát, podaří prokázat, že jakékoliv škody vznikly Nomuře, nikoliv Saluce. Rozhodčí soud má přitom pravomoc se zabývat pouze škodou, která vznikla Saluce.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme