Česku hrozí další arbitráž, poškozená firma chce 12 miliard

Česku hrozí další velká arbitráž. Společnost Washington Investment Company podala ministerstvu financí oznámení o existenci sporu. Ušlý zisk vyčíslila na 12 miliard korun. Informaci přinesl server Ekonom.cz.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudcovské kladívko

Soudcovské kladívko | Foto: Comstock Images

Mluvčí ministertsva Ondřej Jakob potvrdil, že resort dostal dvě oznámení o sporu od této společnosti a zatím se s nimi seznamuje.

Spor údajně souvisí s IT zakázkami pro státní podnik Lesy ČR. Jedno z oznámení se má týkat postupu finančního úřadu Praha 4 vůči firmě.

„Po oznámení sporu běží lhůta šesti měsíců, a pak se rozhoduje, zda bude skutečně zahájena arbitráž," uvedl poradce ministra financí Radek Šnábl, jenž má arbitráže na starosti.

V minulých dnech prohrála Česká republika soud s ČSOB, která ji žalovala o náhradu škody v souvislosti s kauzou zkrachovalé IPB.

Michal Šenk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme