Český průmysl roste

Český průmysl exceluje. V listopadu rostl téměř 11 procentním tempem a opět se tak vrátil ke dvoucifernému růstu. Oznámil to dnes Český statistický úřad. Více vyrábět se dařilo v listopadu hutím a výrobcům automobilů. S nižší produkcí se opět potýkali výrobci obuvi. Zatím se tak nepotvrdily obavy, že by české výrobce mohlo zasáhnout zpomalení německé ekonomiky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

automobilka TPCA v Kolíně

automobilka TPCA v Kolíně | Foto: TPCA

Podle analytika ČSOB Petra Dufka přispěl k listopadovému růstu průmyslové výroby zejména vyšší počet pracovních dní, ale také dobré výsledky některých odvětví."Jako v předchozích měsících nejvíce přispívá k růstu průmyslu zejména ocelářský průmysl a dopravní prostředky. Tradičně ztrácí kožedělný průmysl, ale to je záležitost posledních 10 let. Předpokládáme, že podobných výsledků se dočkáme i v příštích měsících. V letošním roce by průmyslu měla zejména prospět nová automobilka v Kolíně, která začne vyrábět a vyvážet svoji produkci v jarních měsících."

Markéta Kaclová, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme