Přízrak krize: Je světová ekonomika v ohrožení? Sledujte veřejnou debatu Českého rozhlasu Plus

Obchodní války mezi Čínou a USA i hrozba brexitu zpomalují světovou ekonomiku. Jsme na to připravení? Hrozí nám recese, nebo jen běžné zpomalení růstu? Jak by měl reagovat český stát a jak byznys? I tyto otázky zazněly na veřejné debatě Českého rozhlasu Plus, která se koná v Pevnosti poznání v Olomouci.

Tento článek je více než rok starý.

Olomouc (Aktualizováno: 20:34 31. 10. 2019) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jedním z hostů Českého rozhlasu Plus byl předseda Českomoravské konfederace odborových svazů Josef Středula, který tvrdí, že krize byly, jsou a budou. „Je nezodpovědné strašit krizí, aniž bychom věděli, jestli bude,“ řekl.

Podle dalšího z účastníků debaty Plusu, komentátora Aktuálně.cz Davida Klimeše, se lze poučit z krizí minulých. „Máme mít v pořádku sociální systém, důchody a zdravotnický systém,“ uvedl.

Kromě nich debatovali ekonomka a bývalá zástupkyně České republiky ve Světové bance Jana Matesová, profesor ekonomie Jan Švejnar a zakladatel a spolumajitel firmy Linet Zbyněk Frolík. Debatu moderoval Michael Rozsypal.

Jana Přinosilová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme