Český Telecom chce zdražit měsíční paušály

Opět dražší bude od února příštího roku telefonování z pevné linky. Český Telecom chce využít v maximální možné míře povolení Českého telekomunikačního úřadu a plošne zdražit o 3,7 procenta. Domácnosti, které používají program Standard, by tak od února měly zaplatit o 70 procent vyšší paušál než letos. Tedy místo 175 Kč 299 Kč korun měsíčně. Paušál ale bude nově obsahovat kredit 90 Kč hovorného zdarma.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefonní budky

telefonní budky | Foto: Jan Rosenauer

V nejlevnějším tarifu Home mini nás čeká také zdražení měsíčního paušálu - místo 175 korun zaplatíme 190. V obou programech dostaneme za tento poplatek volný měsíční kredit 90 korun. Podle ředitele pro vývoj a správu produktů společnosti Český Telecom Petra Štajnera ale klesnou ceny samotných hovorů. "Co se týká hovorného, tak dojde ke snížení ve všech položkách. Konkrétně v případě místního hovorného se dostáváme z původní jedné koruny a 45 haléřů na korunu a 40 haléřů, a dochází ke zlevnění i měziměstských a mezinárodních hovorů a volání na mobilní telefon," upřesnil Štajner. Pro podniky se měsíční paušál zvýší z 225 na minimálně 399 korun.

Telecom současně rozšíří počet volitelných cenových programů pro domácnosti ze současných tří na pět včetně varianty pro přístup na internet. Vedle sedmi programů pro firmy s větším telefonním provozem nabídne Telecom nově tři balíčky pro malé a střední podniky. Zajímavou novinkou by mohl být balíček služeb Přítel a Teamtel, tedy volání na tři zvolená čísla. Po zkušební době bude ale zpoplatněna i tato služba.

Navržené cenové tarify ale ještě musí schválit Český telekomunikační úřad, dodává jeho předseda David Stádník. "Český telekomunikační úřad čeká na konkrétní návrh cen od Českého Telecomu, jakmile jej dostane, musí je prověřit, zda odpovídají mantinelům, které byly Českému telecomu předány," řekl Stádník. Podle generálního ředitele Českého Telecomu Přemysla Klímy už ČTÚ s návrhem předběžně souhlasí.

Příklad nových cen Českého Telecomu:

Milan Kopp, Aleš Heřmánek, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme