Český telecom ode dneška zdražuje poplatky za pevné linky

Za pevnou telefonní linku platíme ode dneška víc. U nejpoužívanějšího tarifu je to o 124 korun měsíčně. Telecom zatím neví, kolik lidí si kvůli tomuto kroku odhlásilo telefon. Podle mluvčího firmy Vladana Crhy si ale zákazníci mění tarify na účtování s nejnižší sazbou. Z téměř čtyř milionů klientů si tarif změnilo víc než 320 tisíc lidí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefon

telefon | Foto: Jan Rosenauer

U standardního tarifu, který používá 90 procent domácností, se měsíční paušální poplatek zvýší o 124 korun, tedy na 299 korun měsíčně. Zdrama přitom bude hovorné za 90 korun a sníží se minutové sazby za volání. Jako alternativu pak Český Telecom nabídl domácnostem čtyři další cenové programy, ze kterých má program Mini nejnižší paušál 190 Kč měsíčně, 90 Kč volání zdarma, ale dvojnásobné hovorné.

Celá telekomunikační síť se ale připravuje na vstup konkurence na trh. Podle předsedy Českého telekomunikačního úřadu Davida Stádníka bychom tak měli mít možnost vybrat si svého operátora a nepodléhat monopolu jedné firmy.

"V polovině letošního roku mají operátoři povinnost zavést možnost pro každého z nás vybrat si předvolbou čísla na svém aparátě doma v bytě, nebo kdekoli jinde, toho operátora, po kterém budeme chtít náš hovor přenést. To znamená, že si budeme vybírat podle cen za tyto služby", připomněl Českému rozhlasu 1 - Radiožurnálu David Stádník.

Přehrát

00:00 / 00:00

D.Stádník: Přenositelná čísla

Milan Kopp, Dušan Valenta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme