Český Telecom zřejmě nebude zdražovat

Ceny základních služeb Českého telecomu se příští rok nezvýší ani o jedno procento. Telecom totiž navrhl Českému telekomunikačnímu úřadu nulové zvýšení celkové cenové úrovně, letos bylo toto navýšení o 3,7 procenta.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

telefon

telefon | Foto: Jan Rosenauer

Bez bližších podrobností to dnes Radiožurnálu řekl generální ředitel Českého telecomu Přemysl Klíma. "V tom koši, který stanovil regulátor, nebudeme navrhovat zvýšení celkové úrovně cen."

Se započtením inflace by se tak měla reálná úroveň cen příští rok snížit. Klíma také uvedl, že Telecom předal regulátorovi návrh modelu tarifikace telekomunikačních služeb. Zda určitě dojde ke sjednocení místního a meziměstského hovorného, odmítl komentovat. Potvrdil ale, že to je jedna ze zvažovaných variant.

Také tento návrh Telecomu Úřad posuzuje, uvedl jeho šéf David Stádník. "Jednání jsou úplně na začátku a my neznáme přesně argumentaci Českého Telecomu, detaily, pro to, abychom jsme mohli v tento okamžik informovat veřejnost, jak to bude vypadat."

Markéta Kaclová, Michal Fila Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme