Čeští exportéři potřebují účinnější spolupráci ministerstev obchodu a zahraničí

Podle viceprezidenta Svazu průmyslu a dopravy Radka Špicara by měla vláda zlepšit spolupráci ministerstev, která mohou podpořit české exportéry. V době, kdy klesá zahraniční poptávka, je to pro podniky zásadní pomoc, která ale zatím příliš nefunguje.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Export českých firem

Export českých firem | Zdroj: ČTK

Proniknout například na trhy Číny nebo Indie není bez státní pomoci pro firmy vůbec lehké. „Ekonomická diplomacie, to je strašně důležité. Především na těch rizikových trzích, kde politika s ekonomikou jdou ruku v ruce, je potřeba, aby čeští exportéři měli zastání takových institucí, jako je agentura Czech Trade nebo české velvyslanectví,“ zdůraznil Špicar.

„Musím říci, že tam skutečně musí vláda přidat, tandem ministerstva průmyslu a obchodu a ministerstva zahraničí musí fungovat lépe, nežli fungoval v minulosti. Je tam obrovský prostor pro zlepšení a čeští exportéři tuto pomoc budou potřebovat více nežli kdekoli jinde,“ dodal.

Jitka Hanžlová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme