Čeští podnikatelé se chtějí prosadit v Zakavkazsku

Čeští podnikatelé chtějí více prorazit na Zakavkazsko. Do Turkmenistánu a Ázerbájdžánu se delegace vedená předsedou Senátu Přemyslem Sobotkou vypraví v září.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Moderní Ázerbájdžán

Moderní Ázerbájdžán | Foto: www.president.az

Česká republika už teď do Ázerbájdžánu dodává hlavně technologie ke stavbě silnic a železnic. Ázerbájdžán je jedním z našich hlavních dodavatelů ropy.

Podle mluvčího ministerstva průmyslu a obchodu Tomáše Bartovského by mělo postavení českých podnikatelů v této zemi zlepšit i chystané otevření české ambasády v Baku. Má k tomu dojít do konce letošního roku.

"Český export má perspektivy především v těžebním průmyslu, energetice, dopravní infrastruktuře, stavebnictví nebo v telekomunikacích."

"Vzájemný obchod mezi Českou republikou a Ázerbájdžánem v posledních letech roste, mezi lety 2007 a 2008 se dokonce celkový obrat zvýšil o více než 50 procent, což je opravdu značný růst," poznamenal mluvčí ministerstva průmyslu a obchodu.

Přečtěte si také:
Premiér Fischer hledá v Izraeli možnosti další spolupráce
ČEZ bude stavět nový blok jaderné elektrárny v Jaslovských Bohunicích
Česká firma postaví vodní elektrárny v Gruzii
České firmy míří přes internet do světa

Marika Táborská, Václava Marešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme