Čeští spotřebitelé zřejmě zažalují některé banky

Sdružení obrany spotřebitelů zřejmě chystá hromadné žaloby na české banky. Sdružení novináře pozvalo na pondělní tiskovou konferenci, jejímž jediným bodem je výzva veřejnosti, aby se připojila k žalobě na banku.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nefunkční bankomat

Nefunkční bankomat | Foto: Jan Rosenauer

O chystaných krocích SOS zatím nemají žádné informace zástupci bankovního sektoru ani ministerstvo financí. Mluvčí SOS Ivanu Pickovou se nepodařilo zastihnout.

Sdružení obrany spotřebitelů ale v minulosti už několikrát dalo najevo, že banky zažaluje, pokud neustoupí od poplatků za zrušení nebo i vedení účtu. Sdružení podalo podnět kvůli poplatku za zrušení účtu předloni na podzim 2003 antimonopolnímu úřadu.

Ministerstvo financí chce posílit postavení klientů. Vzniknout by měly institut finančního ombudsmana a jednotná databáze sazebníků. Zakázat by se měly poplatky za rušení účtu.

Milan Kopp, Naděžda Hávová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme