Čeští turisté překonali strach po pařížských útocích. Arabským zemím se ale vyhýbají

Teroristické útoky v Paříži bezprostředně zastavily prodej takzvaných first minute zájezdů do zahraničí. Cestovní kanceláře ale po Vánocích opět registrují růst zájmu. Češi se ve své volbě raději vyhýbají arabským zemím a podnikají častěji cesty do Evropy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kolo

Kolo | Foto: Elena Horálková | Zdroj: Český rozhlas

Ani s ohledem na teroristické útoky v Turecku a Indonésii zatím podle tajemníka Asociace cestovních kanceláří České republiky Michala Webera zájem turistů neopadá a prodeje zájezdů pokračují beze změn.

„Dá se říct, že v tuto chvíli se to v Turecku týká Istanbulu, ale netýká se to letovisek, jako jsou Antalya nebo Alanya. Druhou věcí je Indonésie. Bali je podstatně vzdálené od Jakarty, takže tam se prodej zájezdů v podstatě vůbec nezastavil, naopak stále stoupá,“ říká Weber.

Čeští turisté vyrážejí častěji do tradičních evropských zemí a vyhýbají se naopak arabským a muslimským lokalitám, jak potvrzuje Kateřina Petříčková z Asociace cestovních kanceláří a agentur:

„Nižším zájmem turistů trpí arabské země, které jsou velmi bezpečné a bez jakýchkoli incidentů, jako jsou například Omán či Maroko. Češi se teď více zajímají o buddhistické státy, především o Barmu, Kambodžu nebo Vietnam.“

Oblíbenou volbou jsou také Bulharsko, Chorvatsko, Itálii a Španělsko. Podle Petříčkové ceny zájezdů do těchto destinací letos rozhodně klesat nebudou.

Jitka Hanžlová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme