Čeští zemědělci opět projevili své výhrady k podmínkám integrace

Čeští farmáři opět v protestovali v Praze. Akci, kterou svolal Odborový svaz pracovníků zemědělství a výživy - Asociace svobodných odborů a Agrární komora, proběhla před před pražským hotelem Diplomat.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

demonstrace zemědělců

demonstrace zemědělců | Foto: Michal Doležal

Šéf Odborového svazu pracovníků zemědělství a výživy Bohumír Dufek je přesvědčen, že nebude-li na našem trhu konkurovat český výrobek, ceny základních potravin se zvednou až o třicet procent: "Chceme srovnatelné podmínky se zemědělci EU, to znamená vyrovnání přímých plateb na úrovni unie a samozřejmě kvóty, které by udržely konkurenceschopnost českého zemědělství," zdůraznil Dufek.

Přehrát

00:00 / 00:00

B. Dufek: Požadavky zemědělců

V hotelu Diplomat se dnes a zítra koná konference, na které budou jednat o rozšíření komisař Evropské unie pro zemědělství Franz Fischler spolu s resortními ministry kandidátských států.

Fischler jim sdělí, že Evropská komise má při přístupových jednáních o financování zemědělství v letech 2004 až 2006 jen minimální manévrovací prostor. Zároveň je ujistí, že ve srovnání s nabídkou potvrzenou nedávným summitem v Bruselu lze o jistých vylepšeních přece jen uvažovat.

Milan Kopp, Petr Doležel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme