Cestování autobusy bude zřejmě dražší

Jízdenky v autobusech v dohledné době nejspíš podraží. Potvrzuje to čím dál víc veřejných dopravců. Cena nafty se totiž jenom od začátku letošního roku zvýšila o pět korun a podle analytiků nelze ani v příštích měsících čekat zlepšení, spíš naopak.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

autobusová zastávka

autobusová zastávka | Foto: Jan Rosenauer

Řada autobusových firem proto uvažuje o zdražení jízdného až o deset procent. Ceny už zvedla například společnost ČSAD Uherské Hradiště, a to na kratší vzdálenosti o korunu, za 30 kilometrů pak o dvě. Podobné plány mají i veřejní autobusoví dopravci na Olomoucku a na jihu i západě Čech.

Do miliónů jdou kvůli čím dál dražší naftě také ztráty autobusáků ve středních Čechách. Radiožurnálu to potvrdil mluvčí kraje Martin Kupka.

" Středočeští dopravci se obrátili na krajský úřad s žádostí o náhradu právě zvýšených nákladů přibližně jednu korunu na kilometr, s tím, že rada kraje bude příští týden jednat, zda se v rozpočtu najde více než 38 milionů korun na tuto náhradu v souvislosti se zvýšením ceny nafty."

Milan Kopp, Vít Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme