Linka Praha - London City bude od podzimu létat denně, oznámilo Letiště Praha

Letecká společnost British Airways bude od podzimu létat mezi Prahou a letištěm London City denně. Dosud pravidelná linka dceřiné společnosti BA CityFlyer fungovala šestkrát týdně. Ve středu to oznámilo Letiště Praha.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo British Airways

Ilustrační foto | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Z pražského letiště mohou cestující i nadále využívat přímé spojení na všech šest mezinárodních letišť v Londýně, konkrétně Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton, City a Southend.

Na pražském letišti funguje nový systém bezpečnostních kontrol. Odbaví až o 40 procent víc lidí

Číst článek

Nová frekvence bude létat z Prahy v sobotu v 07.10, zpět by se měla vracet ve 12.00. Lety v obou směrech by měly trvat dvě hodiny. Spojení bude dopravce zajišťovat dvěma letadly, jedno má kapacitu 98 míst, druhé 76 míst.

Pokračuje tak posilování zimního provozu pražského letiště. Od 29. října zavede dopravce easyJet novou linku do severoirského Belfastu. Pokračovat bude také linka Cyprus Airways mezi Prahou a Larnakou a společnost Qatar Airways bude od 28. října létat z Dauhá do Prahy letadlem Boeing 787-8 Dreamliner s kapacitou 254 cestujících.

Letiště Praha odbavilo v prvním pololetí přes 7,43 milionu cestujících, což je meziročně o deset procent více. K růstu přispělo především navyšování kapacit současných spojů a zavedení nových linek. Letiště tak zatím naplňuje prognózy z počátku letošního roku, podle kterých by za celý rok mělo odbavit rekordních 17 milionů pasažérů.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme