Cestovní kancelář Tomi Tour je v konkurzu

Městský soud v Praze vyhlásil konkurz na cestovní kancelář Tomi Tour, spojenou s osobou Václava Fischera. Informoval o tom server iDnes. Návrh podala přímo cestovní kancelář, která svůj úpadek vyhlásila v létě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soudcovské kladívko

Soudcovské kladívko | Foto: Comstock Images

Na konkurz dlouho čekaly stovky věřitelů firmy. Teď mají třicet dní na to, aby své pohledávky přihlásili. Podle serveru ale mají minimální šanci na to, že prodejem majetku cestovky získají nějaké peníze zpět.

Majitelé firmy - Lubomír Popelář a německá Tomi Tour GmbH - v materiálech pro soud uvedli, že majetek mírně přesahuje čtyři miliony korun. Ve svém návrhu cestovní kancelář přiznala dluhy ve výši 30 milionů korun, ve skutečnosti budou ale pravděpodobně vyšší.

Pád Tomi Tour, byl největším krachem cestovní kanceláře za poslední roky. Hospodařením firmy se také zabývá policie. Objevily se například informace, že kancelář inkasovala peníze od klientů a partnerů do poslední chvíle, ačkoliv bylo jasné, že se zájezdy neuskuteční.

Milan Kopp, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme