Cestovní kancelář RS Tour vyhlásila úpadek. Na dovolenou neodletěly dvě stovky klientů

Cestovní kancelář RS Tour vyhlásila úpadek. Na dovolenou do Bulharska a Řecka tak neodletělo 200 klientů. Ti, co byli v zahraničí, se už stačili vrátit domů. Informovala o tom v pátek Slavia pojišťovna, u níž je RS Tour pojištěna.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

dovolená v Egyptě

Dovolená (ilustrační foto) | Foto: Břetislav Tureček

„Všichni klienti RS Tour dostali informaci minimálně den před plánovaným odjezdem. Snažili jsme se zmírnit stresové situace a poskytnout maximální podporu klientům zkrachovalé cestovní kanceláře,“ řekl generální ředitel Slavia pojišťovny Karel Waisser.

Sněmovna schválila lepší ochranu klientů cestovních kanceláří v případě úpadku

Číst článek

V době úpadku bylo několik desítek klientů v zahraničí, převážně v Bulharsku a Řecku. Ti se již do Česka vrátili. Komunikace se zástupci RS Tour je podle pojišťovny korektní a pojišťovna pracuje na co nejrychlejším vypořádání pojistného plnění.

Cestovní kancelář RS Tour ročně pořádala zhruba tisíc zájezdů, patřila spíše mezi menší subjekty na trhu.

V červnu letošního roku zkrachovala ústecká cestovní kancelář Brouk. Podle majitele nebyla schopna hradit závazky vůči klientům ani dodavatelům.

Největším krachem cestovní kanceláře za poslední roky byl pád Tomi Tour v červenci 2009. Cestovní kancelář při krachu nechala v zahraničí zhruba 3400 lidí, dalších téměř 15 tisíc klientů mělo koupeno zájezd.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme