Cestovní kanceláře a MF se dohodly na výkladu

Všechny cestovní kanceláře v Česku nově musejí uvádět konečnou cenu zájezdu - platí to jak pro tištěné katalogy, tak pro internetovou nabídku. Asociace českých cestovních kanceláří a agentur sen totiž dohodla s ministerstvem financí na přesném výkladu zákona o cenách.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na pláži

Na pláži | Foto: Klára Stejskalová

Novela nabyla účinnosti 18. listopadu. Na výjimky upozornil mluvčí asociace Tomio Okamura:

"Souhrnná cena musí zahrnovat všechny předpokládané a nutné položky k realizaci zájezdu. Výjimkou jsou příplatky, které nejsou nutnou součástí zájezdu. Jedná se tedy například o cestovní pojištění a víza," poznamenal Okamury.

Podle Okamury bude chvíli platit přechodné období, protože některé cestovní kanceláře vytiskly své katalogy ještě před 18. listopadem. Zpětná platnost zákona totiž není přípustná.

Kontrolu dodržování zákona o cenách mají na starosti jednotlivá finanční ředitelství, krajské a obecní úřady. Za nedodržování předpisu hrozí nově cestovním kancelářím pokuta až jeden milion korun.

Milan Kopp, Šárka Slezáková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme