Cestovní kanceláře se bojí o svou existenci

Stovky cestovních kanceláří se bojí o svoji další existenci. Zaniknout by totiž mohly, pokud neseženou pojištění proti úpadku, bez kterého podle zákona nemůžou fungovat. Takzvaný pool pojišťoven, který většinu cestovních kanceláří pojišťoval, ale od nového roku skončí. Samostatné pojišťovny přitom nemají žádnou povinnost uzavřít s majiteli cestovních kanceláří smlouvu. Mohou si proto vybírat a uzavření pojistky podmiňovat například výší obratu kanceláře.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

potápění v Jadranu

potápění v Jadranu

Potvrzuje to šéf Asociace cestovních kanceláří Michal Šeba. "Z administrativních důvodů byl zrušen pool pojišťoven a pojišťovny nyní nemají dostatečné finanční prostředky na to, aby získaly zajišťovny na svou činnost, takže mají omezený počet možných klientů, a proto si jako dobří podnikatelé vybírají. Jsou totiž někdy cestovní kanceláře, které v očích pojišťoven nedosahují 10miliónový obrat, a proto je nechtějí pojistit, ale jsou to kvalitní kanceláře, které mají velmi zajímavé zájezdy, třeba specializované a ty budou chybět."

Markéta Kaclová, Renáta Prátová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme