Cestující Pendolina zaskočily nefungující mobily

Zahajovací jízdu rychlovlaku Pendolino z Prahy do Ostravy dnes provázel nepříjemný problém: ačkoli je expres Pendolino - se speciálně stanoveným jízdným - určen především pro manažery, na velké části trati na Ostravu nefungují mobilní telefony. Na místě se o tom mohli přesvědčit mimo jiné i ministryně informatiky Dana Bérová a ministr dopravy Milan Šimonovský, kteří se slavnostní jízdy Pendolinem zúčastnili.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pendolino na nádraží

Pendolino na nádraží | Foto: Jan Rosenauer

Kdy bude problém odstraněn a mobily začnou fungovat, ministr Šimonovský říct nedokázal. Radiožurnálu se podařilo ministru dopravy dovolat do vlaku až po více než hodině marných pokusů.

"S paní ministryní jsme to projednávali. Ona s mobilními operátory povede jednání, aby se pokrytí signálem tratí Českých drah a zejména této, kde jezdí Pendolino, stalo realitou. Skutečně je to velmi nepříjemné, že tady není dostupnost signálu," říká Šimonovský.

Vít Dvořák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme