ČEZ musí urychleně najít odborníka

ČEZ nemá po odvolání generálního ředitele Jaroslava Míla ve svém čele odborníka na jadernou energetiku, přestože mu to ukládá atomový zákon. Představenstvo společnosti Míla v pátek odvolalo z funkce na popud členů vlády.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dana Drábová

Dana Drábová | Foto: Věra Luptáková | Zdroj: Český rozhlas

Těm se nelíbilo, že se ČEZ chce ucházet o státní podíl v Severočeských dolech. Jak bude reagovat Státní úřad pro jadernou bezpečnost Radiožurnálu řekla jeho předsedkyně Dana Drábová.

"ČEZ splnil svou povinnost z atomového zákona a oznámil nám neprodleně vzniklou situaci. My na základě tohoto ohlášení zahájíme správní řízení a budeme požadovat nápravu. To znamená, ČEZ musí co nejrychleji opět mít ve svém statutárním orgánu člověka s odbornou způsobilostí v jaderném oboru," řekla Českému rozhlasu Drábová.

Odvolání Míla z představenstva ČEZu bylo oficiálně zdůvodněno nekvalitní komunikací se státem, tedy většinovým vlastníkem společnosti. Bývalého šéfa představenstva kritizovali především ministři financí a průmyslu a obchodu Bohuslav Sobotka a Milan Urban.

Ondřej Černý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme