ČEZ obnoví za 15 miliard korun tepelnou elektrárnu v Tušimicích

Vedení elektrárenské společnosti ČEZ rozhodlo o obnově dosluhující Elektrárny Tušimice II. Do nové technologie investuje zhruba 15 miliard korun. Stavbu chce firma zahájit v roce 2007, provoz by pak měl odstartovat o tři roky později.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

elektrárna

elektrárna | Foto: Jan Rosenauer

Podle mluvčího ČEZ Ladislava Kříže je to první krok k obnově všech energetických zdrojů, které firma vlastní. Komplexní záměr jejich obnovy či výstavby nových bloků společnost zveřejní po 15. květnu.

"Po roce 2010 budou dožívat všechny naše tepelné elektrárny a my chystáme obnovu či výstavbu nových elektráren. V první řadě je nyní elektrárna v Tušimicích, následovat bude pravděpodobně elektrárna v Prunéřově. Obě budou kompletně opraveny," uvedl Kříž.

V tušimické elektrárně s instalovaným výkonem 800 megawattů ve čtyřech blocích nyní pracuje 240 lidí. Po zahájení výroby v obnoveném zdroji při stejném výkonu přijde vzhledem k moderní technologii o práci 40 zaměstnanců. Obnova elektrárny podle firmy na druhou stranu garantuje těžbu uhlí na dalších 25 let.

Martin Hromádka, Naďa Bělovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme