Chorvaté čekají s červencovým vstupem do EU více turistů

V Chorvatsku už o tomto víkendu začíná turistická sezóna. Svou letní dovolenou se tam opět chystají strávit tisíce Čechů. Se vstupem Chorvatska do Evropské unie je už na hranicích nečekají celní kontroly.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

moře

moře | Foto: Martin Dorazín | Zdroj: Český rozhlas

„Mluvil jsem s představiteli ministerstva turistiky a organizací, které se cestovním ruchem zabývají a ti říkají, že letošní sezóna podle všech očekávání bude velmi stabilní, pokud jde o české turisty. Těch sem ročně zavítá 800 tisíc a podle neoficiálních údajů až milion. Letošní kapacity na léto jsou již z velké části vyprodány,“ říká zvláštní zpravodaj ČRo v Zadaru Martin Dorazín.

Přehrát

00:00 / 00:00

O začátku turistické sezóny v Chorvatsku mluvil na Radiožurnálu zvláštní zpravodaj ČRo v Zadaru Martin Dorazín

„Chorvaté po vstupu do Evropské unie 1. července očekávají, že letošní sezóna bude mimořádně dobrá, protože vstup do EU znamená také více stability a více turistů, kteří sem přijedou. Ovšem neznamená to, že by na hranicích zmizely kontroly. Zmizí ta celní, ale pohraniční zůstane, protože Chorvatsko nevstupuje do schengenského systému," uvádí Dorazín.

Na koupání to na severním Jadranu podle něj zatím moc není, i když je krásné slunečné počasí a teploty okolo 25 stupňů. Na jihu Chorvatska už má ale moře okolo 19 stupňů a někteří turisté se již koupají.

Martin Dorazín, pir Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme