Chvátal: Problémem Čechů je časté předlužení

Správa domácích rozpočtů v praxi, rozšíření znalostí v oblasti půjček a finanční rozhodování - to jsou hlavní témata konference Finanční gramotnost v praxi, která začala v Praze na Pankráci. Konferenci pořádá ve spolupráci s Českou spořitelnou internetový server Měšec.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

mince

mince | Foto: Fotobanka stock.xchng

Podle šéfredaktora tohoto portálu Dalibora Chvátala je konference určená pro širokou veřejnost a ne jenom pro finanční odborníky.

Přehrát

00:00 / 00:00

Finanční gramotnost v praxi. Otázky pro šéfredaktora serveru Měšec.cz Dalibor Chvátal.

„Je cílená na lidi, kteří se věnují zejména práci s běžnými spotřebiteli. Rovněž je určená pro konkrétní zákazníky a spotřebitele, aby se mohli sami vzdělávat a finanční gramotnost načerpat,“ uvedl Chvátal pro Rádio Česko a dodal:

„Na konferenci vystoupí zástupci ministerstva financí, soukromí koučové, zástupci exekutorských úřadů, kteří se budou věnovat jak teorii, tak exekuci v praxi. Rovněž budou přítomni zástupci hlavních finančních institucí, kteří budou porovnávat problémy předlužení. Konference tak bude velice pestrá.“

Právě předlužení je podle Chvátala v současnosti v ČR nejpalčivějším problémem.

„Souvisí to i z někdejší vlnou propouštění. Spousta lidí se dostala do dluhové spirály a přecenila svoji finanční situaci. Rovněž hypotéky Čechy trápí. Na všechny tyto problémy chceme poukázat a pomoci je občanům vyřešit,“ uzavřel Chvátal.

Lukáš Vincourek, Karolína Koubová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme