Čína zavádí antidumpingová cla na výrobky z oceli. Nařízení dopadne i na zboží z Evropské unie

Čína zavede antidumpingová cla na dovoz některých výrobků z nerezové oceli dovážené z Evropské unie, Japonska, Jižní Koreje a Indonésie. Nová cla se pohybují v rozmezí 18,1 až 103,1 procenta a platit začnou od 23. července 2019. Oznámilo to v pondělí čínské ministerstvo obchodu. Opatření se týká ingotů z nerezové oceli a za tepla válcovaných plechů z tohoto materiálu.

Tento článek je více než rok starý.

Peking Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kontejnery (ilustrační foto)

Kontejnery (ilustrační foto) | Zdroj: Fotobanka Pixabay

Rozhodnutí je výsledkem vyšetřování z července loňského roku na základě stížnosti státní společnosti Shanxi Taigang Stainless Steel. Vyšetřovatelé podle ministerstva nyní dospěli k závěru, že k dumpingu u prověřovaných výrobků došlo a že způsobil čínskému průmyslu podstatné škody.

Oba zmíněné produkty se využívají hlavně jako surovina k výrobě za studena válcovaných výrobků, ale používají se také v lodním stavitelství, železnici, energetice a dalších odvětvích.

Čína je největším světovým výrobcem nerezové oceli, v roce 2018 objem její produkce stoupl o 2,4 procenta a dosáhl 26,71 milionu tun. Dovoz výrobků z nerezové oceli země vloni zvýšila o 53,7 procenta na 1,85 milionu tun, upozornila agentura Reuters.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme