Čína kvůli 29. LOH uzavře desítky továren

V metropoli Pekingu, kde se koná nejvíce soutěží v rámci her 29.olympiády, zastaví i stavební práce, aby se co nejvíce zlepšil stav ovzduší. Právě kvůli vysoké koncentraci škodlivin v ovzduší spolu s potlačováním lidských práv a zásahem v Tibetu je Čína necelé 4 měsíce před začátkem her nejvíce kritizována.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

kouřící komíny

kouřící komíny | Foto: internet

Podle nového nařízení ustanou konstrukční a výkopové práce 20. července a obnoveny budou až 20. září, tedy po skončení paralympiády. 19 průmyslových podniků pak musí snížit množství vypouštěných emisí o 30 %.

Peking postupně omezuje i provoz největšího znečišťovatele, oceláren Šou-kang stojící na západním okraji metropole, které mají být do roku 2010 přemístěny do sousední provincie Che-pej.

Podle čínských představitelů se daří plnit desetiletý plán na zlepšení životního prostředí v hlavním městě, Peking proto tvrdí, že olympijské hry neohrozí zdraví sportovců.

Milan Kopp, Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme