Čína stále nesouhlasila s koupí Hummeru, osud dohody o převzetí americké firmy nejistý

Čína nechce automobily značky Hummer. Vláda v Pekingu odmítla schválit dohodu uzavřenou v loňském roce mezi americkou společností General Motors a podnikem Tcheng-čung ze S´-čuanu. Čínské ministerstvo obchodu ale tyto informace popřelo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Víceúčelové terénní vozidlo General Motors Hummer

Víceúčelové terénní vozidlo General Motors Hummer | Foto: Alexandr Pícha

Čína se snaží prosazovat výrobu aut s nižší spotřebou a šetrnějších k životnímu prostředí, vozy Hummer ale tyto podmínky nesplňují.

Podle neoficiálních informací nedalo souhlas k převzetí americké automobilky čínské ministerstvo obchodu, jehož slovo je v podobných případech rozhodující. Záporné stanovisko Pekingu ale potvrzují sami představitelé společnosti Tcheng-čung, kteří se v příštích hodinách chystají vydat vlastní prohlášení.

Kvůli problémům se získáním povolení také prodloužili lhůtu k definitivnímu uzavření kontraktu do konce února. Jak ale uvedla mluvčí firmy, stále se ještě snaží najít způsob, jak vozy Hummer dostat na čínský trh. Oslovení experti ale tuto možnost prakticky vylučují.

Čínské automobilky se snaží proniknout na světový trh právě i koupí zahraničních výrobců, naposledy získala společnost Geely značku Volvo.

Robert Mikoláš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme